Park Butte Lookout Trail

Минув майже рік, як ми переїхали до Сіетла, і нарешті дійшли руки підготувати допис не про саме місто, а про місцеві гори.

Наприкінці 2021 року ми вирішили поїхати у район Каскадних гір аби пройтись стежкою Park Butte до історичного будинку на вершині гори.

Стежка, що веде до оглядової вежі вважається однією з найкращих у Північних Каскадах. Дорогою нагору ви пройдете стежками у хвойному лісі, перейдете гірські річки та альпійські луки, побачите гірські озера, зустрінетесь зовсім поруч з горою Бейкер та іншими вершинами.

Перше знайомство з горою Бейкер. Місцеве населення називає її Кома Кулшан, або просто Кулшан.

Через холод листя чорниці фарбуються у червоний колір

Гора Бейкер є активним вулканом. Бейкер посідає друге місце в регіоні Каскадних гір за термальною активністю кратера, поступаючись лише горі Сент-Геленс.

Гора Бейкер цілий рік вкрита льодом і снігом. Це одне з найбільш сніжних місць у світі. У 1999 році гірськолижний курорт, що знаходиться на одному із схилів, зафіксував світовий рекорд випадання снігу за сезон - 29 метрів.

Наш собака Грампі. Хоч він і народився у сонячному Пуерто-Ріко, але йому насправді дуже подобається сніг

Краєвиди, звісно, там дивовижні

Гірське озеро

Каскадні гори

Загалом нам дуже пощастило з погодою - ми могли насолоджуватись панорамними видами гір

Гора Сестри-близнюки

Грампі позує на фоні гори

Майже повна відсутність людей пояснюється тим, що поїхали в це місце у п’ятницю. Загалом це дуже популярна стежка

Гора Park Butte у північних Каскадних горах сягає висоти близько 1660 метрів і має чудовий огляд на ліси і гори довкола. Місцеві лісництва ще у 1920х роках почали використовувати цю гору для огляду території довкола на предмет виникнення пожеж. На самому піку гори росло дерево, на котре вилазив оглядач для своєї роботи, а трохи нижче він ставив намет для ночівлі. Проте в 1932 на вершині гори побудували будиночок, оглядову вежу. Для цього, на жаль довелось зрубати те саме дерево на вершині, але частина його стовбуру і коріння були використані для підтримки будівлі і їх можна побачити і сьогодні.

Оглядова вежа використовувалась за своїм прямим призначенням до 1961 року - місцеві лісництва перейшли на більш сучасні методи сповіщення пожеж, а будівля була передана під нагляд місцевого клубу альпіністів. Проте у 1970-х роках, коли загроза вулканічної активності в регіоні була доволі висока, цей будинок використовувався як обсерваторія для моніторингу вулканів Глейшер-Пік та Бейкер.

Ця оглядова вежа - одна з небагатьох пожежних веж Північних Каскадів, що досі існують. Її занесено до переліку історичних будівель. Спорудою дотепер опікується альпіністський клуб Скагіт. Вежа відкрита для всіх охочих - туди можна зайти сховатись від вітру і насолодитись видами гір.

Грампі відпочиває. Загалом він молодець - ходить з нами на великі відстані. Ми жартуємо, що йому доводиться робити у 2-3 більше кроків, ніж нам

З цього будинку відкриваються дивовижні панорамні види

У цьому будиночку можна залишитись на ночівлю. Але щоб насолодитись зоряним небом і сходом сонця на горі, треба постаратись потрапити туди першим

Кінець

comments powered by Disqus