Фотодайджест - Січень 2019

Перша фотопідбірка 2019 року з видами та архітектурою Манхеттена, вуличним мистецтвом та sky porn...

Таке враження, що власники цього будинку вирішили не знімати попередні декорації після Хелловіну і просто зробили різдвяний варіант.

Район, у який ми переїхали, має промислове минуле. Зараз про нього нагадують, наприклад, ці конструкції, які свого часу використовувались для розвантажування барж. Звідси вантажі залізницею доставлялись у Лонг-Айленд.

Найбільшими перевагами цього району можна назвати близькість до Манхеттена (лише одна зупинка на метро) та чудові види з парку Гентрі-Плаза.

У центрі кадру — один з будинків комплексу Тюдор-Сіті, приклад «класичного» Нью-Йорка

Річкова «маршрутка», проїзд на якій коштує так само як і метро — $2.75. Останнім часом, я добираюсь на роботу саме цим видом транспорту, оскільки його зупинка знаходиться прямо біля будинку. Цікаво, що для обрання назв поромів було оголошено конкурс, участь у якому мали право взяти всі школи міста. Наскільки я знаю, ідея назви Owl’s Head належить школі, в якій раніше навчалась наша донька, а вибрана була ця назва на честь парку Owl’s Head Park, який розташований якраз біля школи, а також поруч з зупинкою поромів.

Кам’яні джунглі

Крайслер Білдінг та Будівля ООН

Ще трохи архітектури

Вуличне мистецтво

Графіті на тему Хелловіну від митців славнозвісної графіті-меки 5POINTZ, яку знесли, щоб побудувати житлові будинки

За цими характерними лампочками легко впізнати руку куратора 5POINTZ — Джонатана Коена, також відомого під псевдонімом Meres One

Скульптура, зроблена за мотивами фотосвітлини «Обід на хмарочосі». Її автор, Серджіо Фурнарі, возить її на своєму пікапі в якості реклами. Версія цієї скульптури в бронзі коштуватиме вам трохи більше мільйона доларів.

Арт-проект «Homage» - це мурал на всю будівлю авторства графітника Cern (@cernesto). Близько року знадобилось автору на те, щоб вкрити малюнками всі чотири боки будівлі. Це проект про іммігрантів, всі обличчя зображені на стінах змальовані з портретів реальних людей, що колись приїхали до Нью-Йорка.


Sky Porn

Ця частина дайджесту буде присвячена небу, хмарам, сходам та заходам сонця.

В перший день 2019 року було чудове небо — насичений синій колір з хмарами, які швидко проносились над містом. Саме тому я вирішив встановити штатив і спробувати зробити таймлепс. Результат можна побачити на Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=Kcn8P0Dd2C8. Якщо є бажання, то можна навіть переглянути відео в 4K якості.

Я зовсім не ранкова пташка, тому у мене так рідко можна побачити фотографії сходів сонця. Але, як виявилось, сонце по своєму красиво встає. Найсмішніше дізнатись, як саме я це фотографую. Зазвичай мене будить дружина, щоб сказати, що за вікном чудове сонце. Я встаю, щоб перевірити, чи це справді так…

Якщо небо і справді вартує уваги, я хапаю фотоапарат і біжу на балкон, намагаючись по дорозі прокинутись. Але після пари кадрів я насправді завалююсь далі досипати — можливість працювати з дому має свої переваги.

В бік Манхеттена небо не таке драматичне, але при цьому сонце цікаво відбивається від скляних поверхонь хмарочосів і видно, як місто потрохи починає прокидатись.

Заходи сонця

Але найбільше я таки люблю заходи сонця. Бо є в них якась магія. Від змін кольору неба до появи перших вогників.

Ось 2 кадри зі схожим ракурсом, але наскільки вони відрізняються настроєм неба

Дощова погода. На фоні проглядається міст Квінсборо

Але найцікавіше сталось саме після дощу, коли з’явилась веселка

Завдяки панорамному виду я зміг зняти інший край веселки

Захід сонця в той день був просто епічним

Вид на Манхеттен і Квінс

Мінімалізм

Вид на Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Park, який знаходиться у південній частині острова Рузвельта

After Dark

Вид на східну частину Лонг-Айленд-Сіті

Вид на магістраль ФДР-драйв, що проходить східною частиною Манхеттена. Цікаво, що тунель проходить прямо під житловими будинками.

А тепер розповім історію походження назви Silvercup Studios:

Назва Silvercup була торговою маркою хліба, що виготовлявся компанією Gordon Baking Company. Під час будівельного буму 1920-х років компанія збудувала для власного виробництва масивну будівлю, на даху якої і було встановлено знак Silvercup Bread. Але в середині 70-х компанія збанкротувала внаслідок декількох цікавих збігів. По-перше, Silvercup мав ексклюзивний трирічний контракт з містом Нью-Йорк і не міг підняти контрактну ціну на хліб. Хоча ціни на хліб у інших виробників подвоїлися після того, як президент Ніксон почав продавати зерно Радянському Союзу. По-друге, профспілка вимагала 10% комісії за доставку хліба в крамниці, що не входили у профспілку. Ці фінансові складнощі наклались на загальну рецесію і компанія вже була неспроможна задовольнити вимоги профспілки. В результаті Gordon Baking Company змушена була звільнити всіх працівників і продати всі вантажівки та обладнання. А будівлю трохи згодом купили брати Алан і Стюарт Суна, які і відкрили там кіностудію Silvercup Studios.

Місто, яке ніколи не спить…

Бруклін

На південь від Лонг-Айленд-Сіті знаходиться район Грінпойнт. По дорозі до нього вас вітатиме знак Welcome to Brooklyn.

А це WNYC Transmitter Park, названий так на честь радіостанції WNYC, яка у далекому 1937 році встановила на цьому місці антени для радіомовлення. Саме тут на пірсі я фотографувався для традиційного проекту Birthday Cardboard


Далі буде… А може і не буде. Ймовірніше за все я змушений буду поставити проект фотодайджестів на паузу, оскільки маю зосередитись на більш пріорітетних речах.
comments powered by Disqus