LIFE IN NEW YORK

191st Street Tunnel Murals

Тунель, що веде до станції метро 191st Street на півночі Манхеттена, дуже довго виглядав досить непривітно або навіть страшно. Я вже колись писав про цей тунель - https://365.andriyprokopenko.com/ua/day118-tunnel-street/ - і в коментарях був згаданий фільм Гаспара Ное «Незворотність» з Монікою Беллуччі у головній ролі. І це була дуже влучна паралель - тунель і справді завжди був брудний, дуже похмурий, темний, довгий, моторошний, з купами сміття.

Проте з травня цього року тунель не впізнати. Місто вирішило додати трохи яскравості і життя в це темне місце - і тепер перехожих зустрічає ціла низка графіті. Транспортна компанія міста MTA спільно з неприбутковою мистецькою організацією Northern Manhattan Arts Alliance обрали п’ятьох майстрів графіті, кожен з яких отримав кілька десятків метрів стіни для розмальовування. Ці п’ять митців були обрані з-поміж 158 бажаючих, що відгукнулися на запит. Кожен з них отримав по 15 тисяч доларів за свою роботу.

Більшість мешканців району дуже схвально поставились до редизайну тунелю, бо якісне графіті - набагато краще багатьох шарів тьмяної та невиразної фарби.


А зараз ми віртуально пройдемося по ньому.

Біля входу до тунелю з Бродвею можна побачити різнокольорові життєствердні написи «Seize The Day», «Today is your day» та інші авторства Andrea von Bujdoss, графічного дизайнера з Нью-Йорка

Геометричні форми у роботі «Caterpillar Time Travel» авторства команди митців з Меріленда Jessie Unterhalter та Katey Truhn.

«Caterpillar Time Travel» плавно переходить в роботу бруклінцю Nelson Rivas під назвою «It’s Like a Jungle Sometimes».

Робота митця з Квінса Nick Kuszyk - психоделічне панно під назвою «Warp Zone».

Перед самим входом у метро тунель прикрашено роботами в олд-скульному стилі авторства Fernando Carlo Jr., більше відомого як Cope 2.

Mr. Carlo можна вважати ветераном руху графіті. Розпочавши свою діяльність у 1978 році, він ще пам’ятає суцільно розмальовані вагони і станції метро 70-80х років (певно не лише пам’ятає, але й долучався свого часу до «бомбування» міських стін та власності метрополітену).

А ось і власне станція метро

Можна повертатись назад

Напис «Welcome to the Heights»

Рампа, по якій дуже люблять з’їжджати велосипедисти

Поки я знімав у тунелі, настала ніч

comments powered by Disqus