LIFE IN NEW YORK

Kiss & Lenin

Якось на Instagram я випадково побачив цікаве графіті на Houston street і вирішив пройтися після роботи, щоб його сфотографувати. Оскільки я працюю у західній частині острова і Houston street знаходиться лише в трьох кварталах на південь, я вирішив пройтися вздовж неї на схід - і десь по дорозі я мав би побачити мою ціль.

Виявилося, що насправді окрім графіті я натраплю ще на одну цікавинку, про яку я знав, але якось ніяк не міг себе примусити таки її знайти - це статуя Леніна на даху багатоквартирного будинку. Вас цікавить, як вона там опинилася?

По-перше, назва будинку - Red Square, що вже символічно. Статуя - витвір радянського скульптора Юрія Герасимова. Він розробив її на державне замовлення, але через розпад СРСР, вона так і не побачила світ. Один з девелоперів будинку знайшов її на дачі у Підмосков’ї - і з 1994 року вона стала частиною будинку. Своєю рукою Ленін вказує на Wall street - символ капіталізму. Також будинок прикрашає великий та незвичний годинник, зроблений за прототипом годинника Askew). M&Co - це компанія, яка розробила і годинник, і дизайн самого будинку.

Ще цікавий момент - якщо будете в Нью-Йорку, то не зробіть помилку. Насправді “Houston” читається як “Хаустен”, а не “Хьюстен”. Назвали її на честь конгресмена Вільяма Хаустона (William Houstoun). Але з часом одна з літер загубилася і тепер вулиця має назву Houston.

Я часто помічав, що у Нью-Йорку, коли проводять ремонтні роботи, інколи роблять так, щоб це не виглядало огидно. Це графіті - яскравий приклад

Обов’язкове позначення про ремонтні роботи. Фактично, це дозвіл на їх проведення

Cкриньки з місцевою пресою. «Our Town Downtown». «The Villager» тощо

Наче промовляє - «Вперед, Товарищи! Я верю в светлое будущее коммунизма!»

Так це виглядає збоку

Цікаво те, що на одному з балконів стоїть щось схоже на штурвал

comments powered by Disqus