JERSEY CITY

Jersey City

В суботу їздили в Jersey City. До того я не розумів страшних казок про те, яке це раніше було небезпечне місце. Після відвідування все встало на свої місця.

Колись це був індустріальний і доволі кримінальний район. Зокрема, тут у 1820 була побудована фабрика Colgate.

Зараз годинник з цієї фабрики розташований біля офісної будівлі Goldman Sachs. Його видно навіть з Манхеттена. Насправді це не оригінальний годинник. Його змайстрували 1924 року на заміну першому годиннику, який згодом перевезли до фабрики Колгейт в Індіані.


У Джерсі не ходить нью-йоркське метро. Для цього треба скористатися PATH (Port Authority Trans-Hudson). PATH - це залізнична мережа, яка з’єднує Джерсі та Нью-Йорк. Ми сідали на станції World Trade Center. Після трагедії 11 вересня ця станція була зруйнована і рух потягів в Downtown був зупиненеий на 2 роки.

Дорога до Jersey City Downtown займає лише 10 хвилин (це 2 станції). Тому, насправді, це доволі хороша альтернатива для тих, хто працює на Wall Street.

Історична частина міста справила дуже різне враження. Одразу відчулася якась провінційність порівнянно з Манхеттеном. Але чим далі ми заглиблювалися, тим бідніше та брудніше ставали райони. Гадаю, по фотографіях, це буде відчутно…

Основною нашою метою був - Liberty State Park. І якщо чесно, з огляду на райони, які довелося нам пройти - я вже жалкував про цю подорож. Але парк справив дуже приємні враження. Певен, що весною там буде ще краще, ніж зараз. Звідти відкривається просто чудовий вигляд на Downtown Manhattan.

Та сама вежа Goldman Sachs - найвищий хмарочос в Нью Джерсі. при побудові вежі, довелося посунути годинник Colgate і тому, згідно угоди, вони мають за ним доглядати.

Меморіал «Empty Sky» (назва взяти з одноіменної пісні Брюса Спрінгстіна), присвячений трагедії 11 вересня. На двох стінах написано 746 імен тих, хто загинув під час трагедії. Напрямок стін вказує на Ground Zero (місце, де був World Trade Center)

Гадаю, фотограф чекає ночі, щоб знімати нічний Манхеттен.

comments powered by Disqus