HALLOWEEN

Хелловін у Нью-Йорку - 2014

31 жовтня, напередодні Дня всіх святих, у Нью-Йорку (США) відсвяткували Хелловін або Відьомську ніч. Одним з головних символів цього свята є гарбуз. Традиційно на ньому вирізають страшне або смішне обличчя, а всередину ставлять свічку або ліхтарик. У США такий гарбуз називають «світильником Джека».

У цей день вулиці міста (а також метро) заповнюють люди, одягнені у різноманітні костюми, і ти почуваєш себе ніяково, якщо вдягнений стандартно. Навколо прогулюються виключно герої мультиків, зомбі та інша нечисть. З настанням вечора діти починають ходити по домівках та крамницях, випрошуючи цукерки та промовляючи при цьому «Trick or treat», що означає таку собі погрозу «давайте цукерки, або начувайтеся».

Власники будинку, хоч і поклали на сходах гарбуз, цукерками вирішили не ділитись

Це свято настільки популярне, що готуватися до нього починають заздалегідь. Спочатку на прилавках крамниць з’являються товари на Хелловіну-тематику (наприклад, костюми можна придбати вже на початку серпня), з приходом осені Starbucks додає у меню Spicy Pumpkin Latte, а потім на вході до будинків, на столах ресторанів, у вікнах осель “виростають” гарбузи.

Між іншим, декоруванню осель приділяють неабияку увагу. З найпростішого: на сходи будинку кладуть гарбуз або ж оздоблюють оселю павутинням. Але деякі люди дають волю фантазії і на подвір’ях іхніх будинків виростають моторошні кладовища або кримінальні сцени, а з вікон звисають скелети та мерці.

Цього року я традиційно вирішив задокументувати те, як прикрашають будинки на Хелловін у Брукліні та Манхеттені.


Оскільки в районі Брукліна, де я живу, багато приватних будинків, то я просто блукав вулицями з фотоапаратом від однієї вулиці до іншої

Один з моїх улюблених будинків. Чомусь на Хелловін вони обмежились лише табличкою

Цей будинок знаходиться прямо навпроти школи, куди ходить моя донька

Не лише люди готувались до Хелловіну

А так мінімалістично оформили внутрішнє подвір’я в будинку, де я живу


А це фотографії з Парк-Слоуп, району традиційних бруклінських таунхаусіва


Також я не втримався і поїхав у район Вест-Віллідж, де раніше знаходився робочий офіс.

Напівпідвальний поверх - ідеальне місце, щоб прикрасити на Хелловін

Але найбільше мене вразила 67-а вулиця у районі Верхнього Іст-Сайда - лише через дорогу від Центрального Парку. Буквально кожен будинок на ній було прикрашено. І не просто гарбузами або павутинням, а страхітливими декораціями. На жаль того дня падав дощ, тому мені довелось знімати все це з-під парасольки.


Деякі власники прикрашали весь будинок

Парковка лише для відьом


Зовсім поруч знаходився ще один будинок, який вартий був уваги, тому, не дивлячись на дощ і холод, я пішов туди і ні секунди не пожалкував


Читайте також:
comments powered by Disqus