FRIENDS TV SHOW

20-річчя серіалу «Друзі»

Серіал «Друзі» (Friends) був і, напевно, лишається одним з найуспішніших й найпопулярніших телевізійних шоу. Після переїзду до Нью-Йорка ми навіть переглянули його з самого найпершої серії. Живучи у місті великого яблука, ми тепер дивились на нього зовсім під іншим кутом. Особливо, якщо врахувати той факт, що я працював в 3 кварталах від будинку, в якому нібито жили герої серіалу.

Цієї осені, а саме 22-го вересня, виповнилось 20 років з моменту виходу на екрани першої серії «Друзів» на каналі NBC. Саме з нагоди цієї річниці компанія Warner Bros. разом з Eight O’clock Coffee відкрили копію кав’ярні Central Perk, де так любили проводити час герої серіалу (інколи здавалось, що вони не працюють, а лише тим і займаються, що п’ють каву). Кав’ярня знаходиться за адресою 199 Lafayette Street і працюватиме до 18-го жовтня, з 8 ранку до 8 вечора по буднях та з 10 ранку до 8 вечора у вихідні дні. Тому, якщо раптом ви зараз у Нью-Йорку, то у вас є близько тижня відвідати “Central Perk”.

У кав’ярні представлено багато речей пов’язаних з серіалом. Наприклад, можна посидіти на славетному помаранчевому дивані. При чому, диван є оригінальним, саме на ньому і сиділи актори під час зйомок. (Зазвичай цей диван знаходиться у студії Warner Bros., і єдина можливість зробити фото сидячи на ньому - це відвідати тур студією). Або дошка, де було написано меню для відвідувачів Central Perk. В ці дні на цій дошці ви знайдете перелік кави, яку можна тут спробувати. Кавою, до речі, пригощають безкоштовно. Але відвідувачі можуть купити запаковану каву та іншу сувенірну продукцію.

Відкриття кав’ярні відбулося 17-го вересня, на якому не був присутній ніхто із зіркового складу, але завітав Джеймс Майкл Тайлер, більш відомий нам як Гантер (ми інколи з дружиною жартували, що він насправді був головним актором серіалу). “Гантер” навіть пофарбував волосся у світлий колір на честь відкриття кав’ярні. На жаль, мені не пощастило його там зустріти.

У перші дні черга з бажаючих потрапити всередину була настільки велика, що вона просто йшла по периметру будівлі. Тому раджу йти туди вранці - на 8:00 - 8:30. Ті 2 рази, що я там був, черги на вхід зовсім не було, хоча всередині людей було чимало. До речі, я не просто так ходив туди двічі. Перший раз я встав дуже рано, щоб потрапити туди без черги перед роботою. Я фотографував все всередині, також сфотографувався на помаранчевому дивані, а після того ще трохи фотографував графіті через дорогу. І раптом я помічаю, що весь цей час я фотографував без картки пам’яті - я забув її у лептопі. А запасної у мене, як виявилось, не було. Тому за тиждень я повернувся знову - спробував інший сорт кави та нарешті зробив кадри, щоб проілюструвати цей допис.

Черга на вхід

Оригінальний помаранчевий диван

Щоб на нього сісти і сфотографуватись, доводиться вистояти додаткову чергу

Також всередині було багато речей, які відсилали до серіалу

Фотографії на стінах

Одяг, який носили актори, гітара Фібі та статуя собаки, яку Джої купив з гонорару

Smelly Cat

Я б і собі в квартирі не проти повісити такі картини

Сценарії пілотної та останньої серій з автографами

Сувенірна продукція

Люблю подібні неонові вивіски

Оригінальна дошка з серіалу

Дуже влучна гра слів - How your brewing? Одразу відсилає на відому фразу Джої - «How are you doing?»

Оскільки каву наливали безкоштовно, то перший раз я спробував Central Perk Roast, а наступного - Caramel Macciato. Але, відверто кажучи, я не був у захваті від кави

На екранах всередині транслювали кадри з серіалу

За вікном проходили перехожі і не всі навіть звертали увагу на незвичну кав’ярню

Вид з вулиці

Кава на фоні графіті, яке можна побачити через дорогу від Central Perk


Взагалі дивно, чому у Нью-Йорку ще й досі немає подібної кав’ярні на постійній основі. Я певен, що з відвідувачами там проблем не було б.

comments powered by Disqus