CANON 6D

Canon EF 70-200mm f/4L IS

Нещодавно мій фотоарсенал поповнився новим об’єктивом - Canon EF 70-200 f/4L IS, хоча я давав собі обіцянку купити наступний об’єктив за гроші, зароблені фотографією. Але оскільки продажі на фотостоках бажають кращого, то я вирішив таки порушити свою обіцянку.

Вибір об’єктива це завжди проблема. Точніше вибір сам по собі є складною задачею. У мене було 2 фаворити - ширококутник Canon 16-35mm та телевік Canon 70-200mm. Кожен з них використовується для різних цілей, тому довелось зважувати всі “за” та “проти”. В результаті я таки зупинився на телевіку, бо давно страждаю через те, що часом не наважуюсь фотографувати людей, боюсь, що вони мене помітять. З телевіком це робити значно легше. Хоча Canon 16-35 скоріше за все буде наступним у моєму списку.

Коли я таки обрав об’єктив, то постала інша проблема - яку саме модель купувати. На ринку зараз можна купити 4 моделі - зі світлосилою F2.8 та F4, а також аналогічні моделі з функцією стабілізації зображення. Об’єктиви без стабілізатора я одразу відкинув, оскільки це стара лінійка. Найдорожчий об’єктив - F2.8 IS - вартістю близько $2500, що, як на мене, досить дорого. До того ж він важить у 2 рази більше, ніж аналогічна модель F4 IS, яка коштує $1350, на якій я в результаті і зупинив свій вибір.

А купити сам об’єктив у мене вийшло спонтанно. Справа в тому, що тут дуже часто, окрім стандартної знижки є так званий rebate - ви платите повну вартість товару, а вже виробник висилає вам чек або передплачену картку на суму знижки (mail-in rebate). Для цього, правда, доводиться вирізати штрих-код з коробки та надсилати виробнику.

І якось я натрапив на інформацію, шо завтра мав би бути останній день такої програми на об’єктиви Canon - і вже наступного дня я зробив замовлення, оскільки це давало можливість зекономити $150. А наступна подібна знижка ймовірніше буде аж на Чорну п’ятницю у листопаді. Але це не все - інтернет-магазин, в якому я купував об’єктив, гарантував найнижчу ціну на нього. Оскільки аналогічний на Amazon коштував на $50 дешевше, то мені при цьому дали кредит на цю суму (правда, треба його витратити протягом 3 місяців).

Таким чином я став щасливим власником об’єктиву Canon 70-200 F4L IS. До речі, він чималенький. В моїй сумці він займає все місце, якщо одягнена бленда. Без неї є місце під гаманець та маленький 50-міліметровий об’єктив.

Я вже трохи пофотографував на нього - і дуже задоволений якістю - він навіть на діафрагмі 4 приємно розмиває фон (особливо на 200mm), але при цьому об’єкт фотографування доволі чіткий. Я б навіть сказав, що це непоганий портретний об’єктив. Звісно ввечері бракує світлосили і доводиться підвищувати значення ISO, що в свою чергу дає шум. Але перспектива переплатити $1000 та носити додаткових 1.5кг у сумці мене зовсім не радувала.

Наразі намагаюсь зрозуміти, чи може він мені замінити штатний Canon 24-105mm, бо інколи не вистачає широкого кута, а щодня носити 2 об’єктиви не дуже хочеться.


Отже, трохи фотографій

Чеширський кіт

Водний бак, стара реклама та годинник на 5-й авеню

Масонський символ

Flatiron Building

Кава

Яйця Фаберже в рамках мистецької акції Fabergé Big Egg Hunt

Радує, що з такою фокусною відстанню я можу не підходити близько до об’єкту фотографування

Цей кадр я зробив з сусідньої вулиці, також переходячи дорогу. На 200mm об’єктив все одно робить гарне боке

Тепер планую робити більше вуличних знімків

Також трохи потестував об’єктив, гуляючи Центральним парком

Власниця не захотіла фотографуватись, але дозволила сфотографувати собаку

Вигулювач собак

Вже відкрив велосипедний сезон

Зловив процес створення вуличного мистецтва

comments powered by Disqus