TRIP

Alexandria, VA. Part 3

Третя та заключна частина прогулянки Александрією: легенда про ананас, найвужчий будинок, автомобілі та архітектура

Перед тим як поїхати до Александрії наш друг з Коледж-Парка попросив сфотографувати ананаси, якщо я там їх побачу, а він після цього розкаже цікаву історію.

Звісно, я почав видивлятися ананаси, коли ми блукали Александрією. Одна з моїх версій була, що це символ Александрії, до того ж я побачив ананас на вивісці сувенірної крамнички, що ще більше переконало мене в моїй версії.

Як видно, є навіть дверні молотки у вигляді ананасу

На мій подив, наявність ананасів не пов’язана саме з Александрією. Як виявилось, ананас - це символ гостинності ще з часів перших американських колоній. А легенда така: коли капітани Нової Англії поверталися зі своїх мандрівок Карибськими островами, навантажені фруктами, спеціями та ромом, вони наколювали ананас на грати свого будинку. Це був знак для їхніх друзів, що вони повернулися додому і будуть раді їх бачити, щоб пригостити заморськими фруктами та розповісти про свою подорож. Так ананас на дверях згодом став символом гостинності. Готелі почали використовувати ананас у своїх логотипах, викарбовувати у приголів’ї ліжка тощо.

Якщо хтось у колоніальній Америці влаштовував звану вечерю для друзів, то ананас ставили у центрі столу, щоб потім з’їсти в якості десерту. Але оскільки не всі могли дозволити собі купити ананас, то магазини здавали їх в оренду, щоб господарі могли підкреслити свій соціальний статус. Потім цей ананас вже продавали тим, хто міг дозволити собі його з’їсти

Тут також можна помітити ананаси

Типова архітектура для старої частини Александрії

Цього разу я більше експериментував з диптихами

Зловив літак прямо над димарем

І тут раптом - Шведський прапор, колір якого гармонує з синьою стіною сусіднього будинку

Таунхауси кінця 19 століття

Хлопець сидів біля магазину та їв соєве морозиво. Ймовірно, використовував його в якості антидепресанту

Перукарня Old Town Barber

Ще застали відомий у цих місцях cherry blossom

Цей футуристичний дизайн належить останній моделі у лінійці Ford Thunderbird, яка випускалася з 2002 по 2005

Фіолетовий Jeep та русалка на жовтих дверях

Дводверна Honda

Chevrolet Monte Carlo

Volkswagen Beetle та червоні двері

Дверний молоток у вигляді американського прапора

А тут американський прапор на будинку і орел на дверях. Патріотизму американцям не бракує

Диптих «Дверні молотки»

Червоні двері, віконниці та хвіртка

Мені подобається, що віконниці та двері пофарбовані в один колір

Рожевий будинок. Вгорі стара табличка - fire insurance mark (страхова табличка з логотипом страхової компанії). Вони вперше з’явилися в Англії після Великої пожежі у Лондоні. Страхові компанії наймали свої пожежні бригади, які гасили вогонь лише в тих будинках, які були застраховані цими компаніями. В США ситуація була трохи іншою: до появи міських пожежних служб бригади складалися з волонтерів і гасили будинки не залежно від того, чи була на будинку страхова табличка. Але у випадку, якщо будинок знищувався вогнем, ця табличка була єдиним доказом того, що будинок був застрахований. При чому кожна страхова мала свою оригінальну табличку, щоб відрізнятися одна від одної

Хвіртка

Найвужчий будинок у США знаходиться саме в Александрії. Його називають The Spite House. Він лише 2.1 метри в ширину та 7.6 метрів в глибину. Загальна площа цього двоповерхового будинку складає лише 30м2. Колись на цьому місці був провулок, але John Hollensbury, власник одного з сусідніх будинків, втомився через постійних рух кінних возів і вирішив побудувати на цьому місці будинок. Він навіть не будував бічних стін, використавши стіни сусідніх будинків.

Так цей будинок виглядав у 1924 році

А так він виглядає зараз

Під вікном видно табличку Historic Alexandria Foundation - їх видає неприбуткова організація будинкам, яким щонайменше 100 років та ті, які зберегли свою архітектурну цілісність.

На вікні - наклейка “In case of fire, please rescue dog” - у випадку пожежі вона підкаже пожежникам, що вдома може бути собака, якого також треба врятувати.

А на цьому вікні аналогічна наклейка, але про кішку - «In case of fire, please rescue cat»

Я ще не бачив такої інтерпретації розп’ятого Ісуса

Ресторан King Street Blues з цікавим екстер’єром та американською кухнею

Місцеві байкери

Юний велосипедист

Вечеряли ми у тайському ресторані Mai Thai. Раніше я дуже підозріло ставився до азійської кухні. Уява одразу малювала собі в голові щось на дивне вигляд і жахливе на смак. До того ж я доволі консервативний в плані їжі - дуже обережно ставлюся до чогось нового. Але я потрохи почав змінювати свою думку. Насправді, в подібних закладах завжди можна замовити щось знайоме. Наприклад, курку та рис. На фотографії - курка у клярі з кеш’ю і, звісно, рис :) Також ми замовили коктейлі, які принесли у пивних бокалах. Вкотре довелося порівняти з коктейлями в Україні, в які кладуть забагато льоду і в яких майже не відчувається алкоголь. В США у всіх коктейлях, що мені доводилося пити, алкоголь не шкодували. Лише надпиваєш маргариту - і вже відчуваєш легке сп’яніння.

Так виглядала моя страва. Ціни, між іншим, були не дуже високими, порівняно з Нью-Йорком. $12 за основну страву, $7 за коктейль. Ціни вказані без податку (9%) та без чайових

Вже звечоріло, ми сіли у тролейбус, який довіз нас прямо до станції метро

Загалом ця подорож справила на мене дуже приємне враження. Я люблю стару архітектуру, особливо в такому гарному стані. Інколи здається, що раніше більше уваги приділяли деталям. А сучасні скляні будівлі дуже часто мають форму, але не зміст.

Якщо колись плануватимете подорож до Вашингтона, то раджу включити у перелік місць Александрію. Це дійсно варте того.


Читайте також:
comments powered by Disqus