CANON 6D

Canon 6D

Ще до приїзду у Нью-Йорк у мене було бажання купити Fuji X-100, але з часом воно зникло - було трохи ризиковано переходити на фіксований об’єктив без можливості його змінити. Останні місяці я мучився питанням вибору - купувати щось компактне (Olympus OM-D E-M5, Fuji X-Pro1), повний формат (новинка Canon 6D або стару Canon 5D Mark II) чи дочекатися виходу оновленої Canon 7D з кропнутою матрицею. За своєю природою я або роблю спонтанні покупки (після чого часто шкодую), або ретельно вибираю та все зважую протягом тривалого часу).

Цього разу це з одного боку була спонтанна покупка, а з іншого — я вже зробив свій вибір. Я підписався на сайті SlickDeals на повідомлення, коли будуть з’являтися знижки на Canon 6D - і одного дня приходить лист про те, що авторизований дилер Canon продає цю камеру за $2399. На той момент це була найдешевша ціна на ринку. Я не враховую, звісно, сірий ринок, але питання гарантії для мене важливе. Через деякий час Amazon та B&H PhotoVideos також знизили ціну до $2399. Але тут треба врахувати особливості онлайн-торгівлі у США - деякі сайти додатково стягують Sales Tax (податок на продаж). Це стається, наприклад, якщо у цього магазину є представництво або склад у штаті, куди буде здійснюватися доставка. Мій улюблений B&H має нью-йоркську адресу - саме тому вони стягують податок. Консультанти у магазині навіть самі питають, чи ви живете або працюєте у штаті Нью-Джерсі, бо тоді можна замовити онлайн і не платити податок. Аналогічно, якщо я купую щось на сайті у магазина в Нью-Джерсі, то я не плачу податок. Не всі це розуміють, хоча це дозволяє трохи зекономити (близько 9%).

Я не міг довго вирішити, купувати body чи kit. Все ж таки F/4 - темнувате скло, але різниця складала лише $550, тому я вирішив в результаті брати kit. До того ж в інтернеті я читав доволі хороші відгуки про цей об’єктив. Але поки я розмірковував, ціна зросла на $100. Я вже подумав, що це знак — і мені не варто купувати цю модель. Оскільки я вже був налаштований на купівлю, то я вирішив скористатися методом price match. Це означає, що ви пропонуєте магазину знизити ціну до рівня конкурентів - і тоді ви у них купите. Це правило навіть діє в звичайних магазинах. Я написав у відділ продажу цього магазину - і незабаром отримав відповідь, що вони з радістю продадуть мені фотоапарат за цією ціною, але для цього я маю подзвонити у відділ оплати. Я подзвонив, хлопець на тому кінці дроту був здивований. “Ви хочете купити Canon 6D з кітовим об’єктивом, безкоштовною доставкою та без податку за $2399?” - “Так” - “Вау” вимовив хлопець. Потім мені довелося казати параметри своєї банківської картки по телефону. Я знаю, що це не відповідає вимогам безпеки, але у США з такими речами простіше - тут у випадку шахрайства можуть повернути гроші. Друга складність це диктувати своє ім’я по телефону. На диво, він все записав правильно. Я замовив термінову доставку - дуже хотів отримати камеру до вихідних.

Наступного дня мені передзвонили, бо не пройшла оплата. Ми ще раз перевірили дані картки – дата закінчення терміну дії була некоректна. Вони все виправили — і того ж дня я отримав tracking number служби Fedex, яка мала мені доставити товар. На жаль, вони не могли вказати адресу офісу, бо адреса доставки (shipping address) мала співпадати з платіжною адресою (billing address), тому я попросив на роботі дозволу попрацювати з дому. Зазвичай доставку залишають під дверима нашої квартири, але у випадку дорогих покупок вимагається підпис. При цьому не важливо, хто розпишеться. Головне, щоб це була людина з цієї квартири. Доставку обіцяли здійснити до 3 години дня, але вже близько 11 ранку у двері подзвонив кур’єр і вручив мені коробку з камерою. Начитавшись в інтернеті, як хлопцю тричі доставляли цеглину замість Canon 5D Mark III, я вирішив записати процес розпаковки на веб-камеру. На щастя, там була камера та об’єктив. Я зарядив акумулятор та зробив тестові знімки - був приємно вражений, як я і очікував камера дуже добре поводилася в умовах поганого освітлення.

Більш докладний огляд та враження від камери я напишу трохи пізніше.

Приклади фотографій на Canon 6D

comments powered by Disqus