MOVIES FILMED IN NYC

Premium Rush

Нещодавно переглянули чергове кіно, яке знімали у Нью-Йорку. Називається фільм “Premium Rush”. В українському перекладі - “Термінова доставка”

Трейлер цього фільму ми якось побачили у кінотеатрі. Оскільки у кіно ми ходимо не так часто, то просто скористалися торентом. Я спеціально качав у кращій якості, оскільки фільм обіцяв бути доволі динамічним. Також хочу нагадати, що вже більше року дивимося фільми виключно в оригіналі - зовсім інакше сприйняття, порівняно з дубльованим варіантом. Інколи можна почути цікаві звороти англійською.

Сюжет фільму зосереджений довкола доставки маленького конверту. Особливість в тому, що доставка здійснюється на велосипедах. Я не буду розповідати сюжет, адже тоді його не буле цікаво дивитися, а краще напишу свої враження від зйомок.

Загалом фільми, події яких відбуваються у Нью-Йорку сприймаєш геть інакше. Так, наче твого сусіда показали у репортажі вечірніх новин.

По-перше, доволі реалістично показали особливості пересуванням велосипедом у Нью-Йорку. Звісно, дещо перебільшили для ефектності. Але, наприклад, велосипедисти дуже часто не зупиняються на червоне світло. Також дозволяють собі їхати у зворотньому напрямку на односторонній дорозі. Приміром, я вже мав кілька випадків, коли на зелене світло я починав переходити дорогу, а перед носом у мене пролітав велосипед з того боку, звідки я його не очікував.

По-друге, доволі реалістично показаний сучасний Нью-Йорк. Звісно, доволі приємно бачити знайомі місця. Після перегляду я зрозумів, що треба відвідати кампус Колумбійського університету.

По-третє, друзі з Канади сказали, що не побачили, щоб в Нью-Йорку багато подібних кур’єрів, і що у них в Торонто саме так, як це показали у фільмі. Це схоже на правду. Зазвичай велосипедами доставляють готову їжу з найближчих забігайлівок та ресторанчиків, а документи та посилки зазвичай доставляють службами USPS, UPS та Fedex.

Також було приємно побачити актора Майкла Шеннона у ролі детектива. Він знайомий нам з фільму “Підпільна імперія” (Boardwalk Empire).

Деякі подробиці зйомок.

  • Для зйомок перекривали Шосту авеню (Avenue of the Americas), але автомобіль з дипломатичними номерами таки заїхав під час зйомок, спричинивши ефект доміно. В результаті Джозеф Гордон-Левітт, головний актор, потрапив у аварію - влетів на велосипеді у заднє скло таксі. Йому на руку наклали 31 шов, але це не зупинило зйомки в той день.

  • Сцени з тим, як велосипед пересувався вулицями Нью-Йорка, знімав оператор на мопеді та переобладнаний Porsche Cayenne.

Photo by [Rafael Javier](http://www.flickr.com/photos/rjavierphotos)
  • Одним з дублерів був справжній кур’єр Austin Horse.

Я не можу сказати, що цей фільм отримає Оскар чи гілку Канн, але мені було дуже приємно його переглянути, оскільки й досі не пройшла ейфорія від перебування у Нью-Йорку.

comments powered by Disqus