FRIENDS TV SHOW

Вся правда про друзів

Вам нічого не нагадує цей будинок?

Як виявилось, цей будинок, що знаходиться в кількох кварталах від офісу, де я працюю, був місцем, де жили друзі. Чи точніше “Друзі”. Той самий серіал, який ми дивилися у дитинстві. А дехто навіть переглянув всі сезони, коли подорослішав. Його можна знайти на розі вулиць Bedford та Grove. Джоуї жив у квартирі 19, а Моніка жила у 20. Згідно серіалу, Фібі жила на тій самій вулиці, де знаходиться наш офіс - на Мортон 5.

Але цікавий інший факт - не дивлячись на те, що події фільму відбуваються у Нью-Йорку, його насправді знімали у Каліфорнії. Авторів серіалу критикували за те, що вони показували не справжній Нью-Йорк. Адже в цьому районі не так легко знайти величезну квартиру, в якій жили герої серіалу. До того ж вони б просто не змогли її собі дозволити. Автори пояснювали це тим, що маленькій квартирі було б важче розмістити знімальну техніку. До того ж зйомки відбувалися у студії, в якій сиділа аудиторія, тому це неможливо було б знімати у звичайній нью-йоркській квартирі.

А ось і прототип кав’ярні «Central Perk». Зараз цей заклад називається «The Little Owl».

Але найбільшим розчаруванням може бути факт, що квартири всередині цього будинку кардинально відрізняються від того, що нам показували у серіалі.

Фонтан, який показаний на заставці до серіалу, ви також не знайдете в Нью-Йорку. Він знаходиться у Голівуді недалеко від студії, де знімали серіал.

Ось так вправно кіношники, маніпулюючи камерою та фактами, створюють хибне враження про Нью-Йорк

comments powered by Disqus