NEW YORK

Зйомки «Secret Life of Walter Mitty»

Кілька місяців тому у Даунтауні я випадково натрапив на зйомки фільма “Secret Life of Walter Mitty” з Беном Стілером у ролях (він має вийти на екрани у 2013 році).

Кілька днів потому біля нашого офісу в обід з’явилася велика кількість кіношних фургонів. Як виявилося, планували знімати той самий фільм. В Нью-Йорку зазвичай розвішують оголошення на стовпах, щоб не паркували автомобілі в ці дні. А найдивніше те, що вранці я йшов через те місце, де відбуватимуться зйомки та побачив оголошення, щоб мешканці відстібнули свої велосипеди від знаку STOP, бо він буде прибраний. Я ще здивувався - навіщо прибирати цей знак…

Ввечері доргою до метро, я побачив, що на одній з вулиць скупчення техніки та людей і вирішив піти подивитися, що там відбувається. Як виявилося, саме там і готували місце для зйомок. Я пожалкував, що в той день не взяв свій універсальний об’єктив. В рюкзаку лежали лише фотоапарат з портретником 50mm та фікс Lensbaby 80mm. Не ідеальний варіант для репортажної зйомки. Але все одно я вирішив залишитися - адже було цікаво подивитися на сам процес.

Трохи цікавої інформації

Перед тим як проводити зйомки у цьому районі мають бути розвішені відповідні знаки/оголошення з наступною інформацією:

  • назва компанії
  • назва проекту
  • тип проекту (фільм, ТБ-зйомка, реклама тощо)
  • тривалість (час, дати, кількість днів)
  • контакти компанії

Також просять не паркувати генератори поблизу житлових будинків, щоб не створювати незручностей мешканцям будинків через шум генератора.

Сцени з пострілами повинні відбуватися між 8 ранку та 10 вечора.

Саме такі оголошення розвішують перед зйомками фільмів

Ретро таксі та загальний вигляд місця, де проходили зйомки. Все це відбувалося на перетині вулиць Barrow та Commerce - я дуже люблю це місце. Воно і справді дуже і дуже атмосферне. Не дивуюся, чому саме його обрали для зйомок. Я інколи спеціально йду цією дорогою додому або в офіс. Я вже робив фото у цьому місці - http://www.flickr.com/photos/mistergalaxy/7112487867/

Так і не зрозуміло, чи стояло таксі просто так - чи таки брало участь у зйомках, бо я цього не бачив

Тарифи вже не актуальні. Зараз 1/4 милі коштує 0.40 центів

Вас може здивувати, що тут робить Зірка Давида…

Мене це також зацікавило. Але як виявилося, я не один такий. Ось що пропонує Google, коли набираєш лише «Dodge Brothers».

Але відповідь є на цьому сайті - http://www.dodgebrothersclub.org/faq#7. Отже, брати померли до того, як вони комусь про це розповіли. Але і зв’язку з іудаїзмом ця емблема не несе.

Оскільки мали знімати зимову сцену, а на вулиці було літо, то на вулиці все посипали штучним снігом. Робили це кілька разів. При цьому вільно туди-сюди ходили звичайні перехожі, розтоптували цей сніг. З часом людей ставало все більше і більше. І хтось зі знімальної групи виходив і просив всіх відійти на 1 квартал від зйомок. Всі відходили, але через деякий час знову наближалися. І так кілька разів.

Тільки почали «обстрілювати» дерево

Через хвилину…

Через 5 хвилин…

Ліхтар ліворуч - бутафорський. Його привезли окремо. Праворуч - справжній

Вже під вечір з’явилася акторка - вона ходила з якимось чоловіком - схоже, що репетирували сцену. Але як виявилося потім, що чоловік не був її партнером. Ще пізніше вийшов старенький актор. Вони також репетирували ту ж саму сцену. Камера наче знімала, але це не було схоже, що це чисті зйомки. Бо інакше попросили б усіх відійти та не шуміти.

Написано, що це «сіль». Використовували замість снігу

Люди весь цей час вільно ходили туди-сюди. Це, наприклад, йде хлопець зі служби доставки UPS

Гарний капелюх :)

Сніг дуже контрастує з бігунами. І подивіться, як роблять імітацію снігу на велосипеді

Розвішують ліхтарики

Мешканцям навколишніх будинків було дуже зручно - можна було з власного вікна спостерігати за процесом

Цікава бабуся з песиком

Бутафорський актор

Справжній актор

В результаті я так і не дочекався зйомок та поїхав додому. Хоча, звісно, хотілося б побачити не лише підготовку, але і самі зйомки безпосередньо. Також дуже цікаво побачити цю сцену у фільмі - я певен, виглядатиме все геть інакше.

А ще подумав на рахунок того, що, можливо, бюджети американських фільмів і не такі й роздуті. Якщо врахувати, що за зйомки у Нью-Йорку треба платити гроші місту, кількість людей, які задіяні у процесі, щоб відзняти ймовірно лише 5-хвилинну сцену, гонорари акторів тощо. Це вже може бути в 10 разів дорожче, ніж якби це відбувалося в Україні.

Оновлення

Як виявилось згодом, ця сцена не потрапила у фінальну версію фільму…

comments powered by Disqus