MOVIES FILMED IN NYC

Один вдома 2: Загублений у Нью-Йорку

Нещодавно з дружиною вирішили раз на тиждень переглядати фільм, події якого відбуваються у Нью-Йорку. Першим на думку спав сіквел “Один вдома 2: загублений у Нью-Йорку” (1992). Звісно, я дивився його у дитинстві, але було цікаво переглянути його з новими враженнями.

Починається фільм зі сцени в будинку в Чікаго, де відбувався перший фільм. Маленький Кевін (Маколей Калкін) плутає літаки і замість Флориди потрапляє до Нью-Йорка. Почувши рекламу по радіо, він оплачує батьківською карткою номер у Plaza Hotel прямо напроти Central Park, де загалом і відбуваються основні події.

Фільм справив дуже позитівні враження. Було цікаво порівнювати сучасний Нью-Йорк з тим, яким він був 20 років тому назад.

Деякі цікаві моменти у фільмі:

  1. іграшковий магазин з назвою Duncan’s Toy Chest насправді вигаданий, хоча прототипом слугував магазин FAO Schwarz, який і досі знаходиться на 5-й авеню навпроти Central Park. Сама будівля, де знімали фільм, знаходиться у Чікаго.
  2. родичі Кевіна жили на 95 west street. Я порівняв кадри з фільму із зображенням Google Street View — і схоже, що таки знімали в іншому місці, хоча атмосфера вулиці схожа - відомі нью-йоркські таунхауси.
  3. на початку фільма Кевін купує феєрверки у Чайнатауні, хоча тоді і на теперешній момент вони заборонені

Як виявилося, моя дружина цього фільма не бачила і їй дуже сподобалося. Також хочеться відмітити гру маленького Маколея Калкіна. Протягом фільму у нього чудові псевдо-дорослі діалоги.

Загалом, це було б чудове кіно для перегляду на Різдво або Новий Рік (замість “Іронії долі”)…

Будемо і надалі писати враження про фільми :)

comments powered by Disqus