4TH OF JULY

День Незалежності США

Учора США святкували День Незалежності. Користуючись нагодою, ми вдягнули Саші спідницю в кольорах американського прапора, яку дружина якось купила у Сієтлі.

В інтернеті дуже багато розповідали про феєрверк, який мав відбуватися на Гудзоні, тому ми вирішили сходити і подивитися, як це виглядатиме.

Вільних прохід до Гудозона був перекритий силами нью-йоркської поліції. Впускали лише на певних вулицях. Насправді до 5 години впускали навіть на набережну, але після п’ятої вільний доступ був обмежений. Ми зайшли на 26 вулиці. Дійшли до кінця дороги, яка була перекрита металевою огорожею. Оскільки людей було мало, ми розклали підстилку і сіли на асфальті. Людей підходило все більше і більше. В якийсь момент поліцейські сказали всім вставати, щоб вмістити більше людей. Хочу зазначити, що ніхто не сперечався - всі мовчки встали.

З іншого боку, деяких людей таки пускали за огорожу. Ми почали придивлятися і помітили, що люди показують не запрошення, а банальну “ксиву”. Згодом ми зрозуміли, що працівники пожежного департаменту та поліцейські могли проходити разом з усією сім’єю. Інколи проходили друзі/знайоми. Отже, тут кумовство процвітає не гірше, ніж у нас.

Загалом довелося простояти близько години до початку феєрверку. А оскільки Саша втомилася стояти, то нам довелося її тримати на руках, що було нелегкою справою, оскільки до того ж було доволі спекотно.

Також я забув почистити кошик на ноутбуці. В результаті у мене на картці лише з десяток фотографій і при цьому немає місця. Тому довелося переключитися в режим зйомки JPEG, замість RAW.

Феєрверк був хорошим, але ми очікували більшого від вигляду людей. Зовсім мало з них було вдягнуто в якусь американську символику. Чомусь здавалося, що патріотизм тут має зашкалювати. Можливо, вплинула велика кількість емігрантів у Нью-Йорку

І трохи фотографій…

comments powered by Disqus